Minder İçin Hangi Kumaştan Ne Kadar Almalıyım?
Minderler evimizin, görüntüsünü ve dekorasyonunu tamamlayan ürünlerden bir tanesidir. Evde konforlu bir hava yaratmak isteyenlerin kullanmaktan hoşlandığı ürünlerden biri olan minderler için belirli başlı özelliklere dikkat etmek gerekmektedir. Bunlar minder yapımında kullanılan sünger ve kumaş olmak üzere iki temel başlık altında incelenebilir. Hangi Minderler İçin Hangi Kumaş Alınmalıdır? Evinizde kullanmak istediğiniz minderlerin boyutları ve şekilleri tamamen sizin tercihinize bağlıdır. İster geometrik şekiller ile modern bir görüntü yakalamak isteyin isterseniz de klasik modeller ile evinizde eskinin kaliteli ruhunu yaşatın. Minderler evlerde yepyeni bir soluk ve hava getiren dekorasyon ürünleri arasında yer almaktadır. Bu noktada akıllara minder kumaşı için hangi kumaştan ne kadar almalıyım? sorusu gelmektedir. İç ve dış mekanlar için farklı kumaşların kullanıldığı minderler için kullanmanız gereken kumaş miktarı minderinizin şekli ve büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle önce minderin özellikleri ve şekli belirlenmeli ardından seçilecek kumaş düşünülmelidir. Peki, minderler için hangi kumaşlar önerilmektedir?
Minder İçin Kullanılan Kumaşlar
Minderler ev, iş yeri ya da benzeri yerlerde konforlu ve şık bir hava yaratmak amacıyla kullanılan ürünlerdendir. Minderlerde kullanılan kumaş türleri kişisel tercihlerinize göre şekillenmektedir. Bu alanda minderleri kaplamak için en çok tercih edilen kumaş türleri, keten kumaş, akrilik kumaş ve kanvas kumaş olarak geçmektedir. Keten kumaş yumuşak ve kir tutmayan yapısı ile sıklıkla tercih edilmektedir. Keten yastıklar ve minderler az bakım gerektirir, çünkü lif genellikle pamuk veya polyester gibi dayanıklı kumaşlarla karıştırılır. Yaz mevsiminde hafif, havadar bir hava yaratmak için keten kumaş kullanabilirsiniz. Akrilik kumaş ise özel yapısı ile özel alanlarda kullanılmaktadır. Son olarak kanvas kumaş sağlam yapısı ile dış havada kullanılan minderler için ideal bir kumaş türüdür. Yine diğer kumaşlara da biraz göz atalım. Pamuklu kumaşların yıkanması kolay ve dayanıklıdır. Bu da onu küçük çocuklu veya evcil hayvanlı evler için ideal bir seçim haline getirir. Kadife kumaş bir alana anında sıcaklık katar. Kış için evinize rahat bir hava vermek için kullanılabilir. Yün kumaşlı minderler, bir odaya alp havası katar. Soğuk aylar veya dağ inzivaları için en uygun olanıdır. Minderler için kumaş seçerken dikkat edilmesi gereken bazı detaylar vardır. Minderlerin kullanım alanlarına göre seçilen kumaş türü de değişmektedir. Dış mekanlarda kullanılan minder türleri için kanvas kumaşlar kullanılarak daha uzun süre sağlamlığı garanti altına alabilirsiniz. Diğer yandan ev içi için kullanımlarda da seçtiğiniz kumaşın konforlu olmasına özen göstermelisiniz. Bir odayı değiştirmek için farklı bir renk düzenini bir araya getirerek, az para ile çok iyi iş çıkarabilirsiniz. Aralarından seçim yapabileceğiniz binlerce renk, baskı, dolgu ve kumaşla, evinizin havasını değiştirebilirsiniz.
Minder İçin Ne Kadar Kumaş Almalıyım?
Minder için ne kadar kumaş almalıyım? Şekil ve boyuta göre ne kadar minder kumaşı almanız gerektiğini belirleyebilirsiniz. Minderlerin şekilleri yine sizin tercihinize kalmıştır. Evinizin dekorasyonunu tamamlayıcı minder şeklini seçebilirsiniz. Daha sonra kumaşına karar verip ne kadar kumaş almanız gerektiğini minderinizin boyutuna göre karar verebilirsiniz. Kare minderler en yaygın şeklidir. Genellikle 16, 18 veya 20 inç versiyonlarda gelirler, ancak daha büyük veya daha küçük boyutlarda bulunabilirler. Yuvarlak minder ve yastıklar kare versiyonlardan çok daha az yaygındır, ancak kare ve dikdörtgen yastıkların düz çizgilerini dengelemek için kullanıldığında güzel bir seçim olabilir. Silindir şeklindeki destek yastıkları yani minderler, isimlerini kullanım amaçlarından alır. Oturduklarında kollarınızı veya sırtınızı desteklemek içindir ve en sık yataklarda kullanılırlar. Destek için kullanacağınız minderin kumaşı ve boyutu rahat etmeniz için oldukça önemlidir. Kararınızı bunu göz önünde bulundurarak vermelisiniz. Bel minderleri ve yastıkları, dikdörtgen bir şekle sahiptir. Destek yastıkları gibi, başlangıçta geri destek sağlamak için tasarlanmıştır. Ancak şimdi genellikle kare yastıkları dengelemek veya bir koltuğu süslemek için süs amaçlı daha sık kullanılmaktadır. Bu ürünlerde rahatlık ön planda olması gerekirken artık sadece dekorasyon amaçlı da kullanılabilmektedir.
Bahçe mobilyalarında kullanılacak minderlerinde mobilyanın kendisi kadar dayanıklı ve kaliteli olması gerekir. Dış ortamda dayanım sağlayabilecek kumaş türleri polyester, olefin veya akriliktir. Tüm bu kumaş türlerine su iticilik veya su geçirmezlik verilebilmektedir. Dış mekanda olduğu için bahçe minderlerinde kumaş oldukça dikkatli seçilmelidir. Bu üç tür kumaşın içerisinde bahçe de kullanılacak minderler için en dayanıklı olan akrilik kumaş türüdür. Bahçe mobilyalarınızda kullanılan kumaş türünün %100 akrilik olmasına özen gösteriniz. İkinci sırada olefin gelmektedir. Olefin kumaşta sektörde akrilik kumaşmış gibi gösterilerek satılmaktadır ama aslında akrilik kumaş değildir. Yine de polyester kumaşa göre daha fazla dayanım sağlamaktadır. En son tercihiniz ise %100 polyester olmalıdır. Polyester kumaşta kendi içinde farklılık göstermektedir. En iyisi iplik boyamalı tabir edilen, iplikleri boyanarak, boyanmış iplik ile örülen polyester kumaşlardır. Polyester kumaşın bir diğer türü ise baskılıdır. Ham iplikten örüldükten sonra boyahanelerde üzerine baskı yöntemi ile boya yapılandır. Baskı kumaşların büyük çoğunluğu güneş ışınlarına dayanım göstermeyerek en fazla iki mevsimde renkleri direk güneş ışığına maruz kaldığında solmaktadır.
Minderler ev, iş yeri ya da benzeri yerlerde konforlu ve şık bir hava yaratmak amacıyla kullanılan ürünlerdendir. Minderlerde kullanılan kumaş türleri kişisel tercihlerinize göre şekillenmektedir. Minderi kullanacağınız alana göre kumaş tercihi yapmanız daha doğru olacaktır. Bahçe için kullanılan minderler ile evin içinde kullanılan minder kumaşı aynı olmayacaktır. Birbirinden zevkli minder kumaşı çeşitlerine ulaşmak için Hepsievinize Blog sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.